Profilul Arta Actorului


Prin teatru, orice persoană talentată şi cu dorinţă de lucru are posibilitatea de a se descoperi pe sine, de a găsi în ea însăşi calităţi şi defecte comune cu cele ale personajelor dramaturgiei române şi universale, dezvoltându-le, pentru a reuşi să dea viaţă celor mai puternice trăiri.
La secţia de teatru se învaţă tainele actoriei, treptat şi sunt arătaţi paşii prin care ia naştere un spectacol, de la citirea la masă şi până la scenografie şi costume.
În primul semestru de studiu, dorinţa elevilor de a apărea pe scenă creşte, căci activităţile se rezumă la jocuri de atenţie, memorie, exerciţii fizice şi vocale, fără a avea contact cu publicul. Apoi lucrurile evoluează şi aşteptarea se încheie în cel mai frumos mod cu putinţă, printr-un spectacol.
Un mare avantaj al acestui profil este colaborarea cu Teatrul "George Ciprian", unde orice elev interesat poate participa la audiţii pentru distribuirea rolurilor în piese regizate de oameni de teatru foarte cunoscuţi.
Actorie, euritmie, estetica spectacolului, istoria teatrului… Sunt numai câteva dintre materiile de specialitate studiate în cadrul acestui profil. Interesul pentru teorie este sporit şi de strânsa legătură dintre teoretic şi practic.
Orele practice aplică multe dintre cunoştinţele dobândite.
Un aspect foarte important este si acela ca la incheierea perioadei de studiu, prin sustinerea atestatului, fiecare elev primeşte un certificat de competenţe profesionale, cu ajutorul căruia pot fi animatori culturali în cadrul instituţiilor de învăţământ de stat sau particulare, şi se pot angaja chiar imediat dupa terminarea liceului.
De la un cuvânt până la un gest, până la o faptă, o scenă… Toate se îmbină treptat până când devin un întreg spectacol. Este nevoie de o răbdare de fier şi multe schimbări, conflicte cu tine însuţi… Însă toate par atât de puţin în faţa unei mulţimi de oameni pe care ai reuşit să o deconectezi de problemele cotidiene şi care te aplaudă din tot sufletul.
Vă aşteptăm cu drag, să descoperiţi frumuseţea vieţii prin artă!