Profilul Muzică

simbol muzica


Muzica este o modalitate unică de a sublima şi transfigura realitatea înconjurătoare, astfel încât universul să capete în ochii pământeanului sonorităţi divine. Încununate armonios, vibraţiile instrumentale din Liceul de Arte "Margareta Sterian" alcătuiesc o pleiadă de complexe melodii, ai căror protagonişti, elevii, dăruiesc posterităţii o parte din piesa muzicală a existenţei. 

Prima înfiinţată între secţiile Liceului de Arte "Margareta Sterian", clasa de muzică reprezintă şi oferta cea mai bogată în ceea ce priveşte curriculumul primar, gimnazial şi liceal. Profilul de muzică este structurat pe 2 componente: secţia instrumentală(clasele I-XII) şi secţia teoretică(clasele IX-XII).

La secţia instrumentală elevul are la dispoziţie o paletă largă de instrumente: pian, vioară (studiate încă din primul an de şcoală), violă, flaut, violoncel, chitară şi, mai nou,  clarinet, trompetă, oboi.
Secţia teoretică , accesibilă elevilor de liceu, vine în întâmpinarea celor care doresc sa-şi dezvolte aptitudinile vocale (prin cursuri de canto popular şi canto clasic) sau a celor care completează studiul instrumental cu cel teoretic muzical.
În atenţia profesorilor de la secţia de muzică s-a aflat şi posibilitatea de a oferi elevilor ocazia să-şi afirme calităţile vocale sau instrumentale în cadrul unor formaţii muzicale cum ar fi ansamblurile corale (Corul „Voci de primăvară”,  Corul „Eutherpe” al claselor IX-XII) şi Orchestra liceului.

Rezultatele excepţionale obţinute la nenumărate olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale sunt mărturia interesului deosebit al profesorilor şi  elevilor de a-şi finaliza cu succes eforturile comune, transformate pe parcursul studiului muzicii în muncă de echipă, dăruire şi devotament.
Importantă pentru studiul muzicii instrumentale este ora de curs, care presupune multă atenţie, concentrare maximă si ambient plăcut  care să stimuleze talentul elevului. Acestea au fost obiectivele conducerii  liceului, care a creat în acest scop, în anul 2006  un spaţiu modern, cald şi eficace, în care elev şi profesor să formeze un tot armonios, o îngemănare de talent şi experienţă artistică puse în slujba sublimă a muzicii.
Să fii elev în liceul nostru la secţia de muzică  este la îndemâna oricărui adolescent avid de armonia unică a sunetelor care transced timpul.
         Dascălii acestei secţii vă doresc succes la examene şi vă aşteaptă la cursurile dumnealor!