Profilul Arhitectură


Orele de specialitate vin în completarea celor de cultură generală, având ca scop dezvoltarea bunului gust, dar şi formarea cunoştinţelor solide în domeniul artei. Latura artistică, deseori uitată în zilele noastre, este exploatată la maximum în liceul nostru, spre beneficiul elevilor. Ei sunt cei care se vor bucura în viitor de o educaţie complexă şi armonioasă.

Interesul pentru şcoală este din ce în ce mai scăzut, de aceea Liceul de Arte "Margareta Sterian" îşi propune să atragă elevii prin orele de specialitate, în care frumosul, utilul şi plăcutul conlucrează pentru a da societaţii, la sfârşitul perioadei de studiu, oameni valoroşi.

Liceul de Arte "Margareta Sterian" prezintă o paletă bogată de specializari, asemenea complexităţii personalităţii Margaretei Sterian, scriitoare si pictoriţă renumită pentru cultura sa bogata şi pentru talentul deosebit.

Profilul arhitectură este o buna opţiune pentru cei ce iubesc nu numai arta, dar şi matematica, şi fizica. La acestă specializare, arta se imbina cu ştiinţele exacte, guvernate de imaginaţie, rezultatul fiind creaţii unice ale elevilor.

Precizia, anticiparea, aranjarea în spaţiu şi originalitatea sunt dezvoltate şi încurajate în cadrul acestei secţii. Orele de specialitate, desfăşurate în ateliere moderne ale liceului, sunt completate de cele de istoria artei, ce aduc în plus informaţie indispensabilă pentru viitoarele creaţii.

Cei care vor să-şi prelungească orele de studiu şi în timpul vacanţei de vară o pot face în cadrul taberelor de creaţie dar şi în excursii tematice fiindînsoţiţi tot timpul de profesori de specialitate. Elevii au posibilitatea de a participa la concursuri de profil, unde, cu seriozitate, efort şi talent pot obţine distincţii importante. Faza pe ţară a olimpiadei asigură admiterea la facultate fără examen.